Musk slibuje levnější elektromobily s delším dojezdem, prohlášení otřáslo akciemi Tesly

Americká společnost Tesla pracuje na nové bateriové technologii, díky které bude moci vyrábět cenově dostupnější elektromobily s výrazně delším dojezdem na jedno nabití. Uvedl to šéf podniku Elon Musk. Upozornil nicméně, že bude trvat několik let, než firma takové elektromobily uvede na trh. To vedlo k výraznému poklesu akcií Tesly.

Tesla by podle Muska díky nové bateriové technologii mohla nabídnout elektromobil za 25.000 dolarů (577.000 Kč), ale ne dříve než za tři roky. Nejlevnějším elektromobilem Tesly je nyní Model 3, jehož cena začíná na 35.000 USD.

We drove a Model S Long Range Plus for 422.7 miles in California and believe we could have made it to 430. @Tesla explained how they’re killing it on range: https://t.co/0CVh03kDCP pic.twitter.com/d3sJ54thns

— Car and Driver (@CARandDRIVER) September 22, 2020

"Nemáme skutečně cenově dostupný vůz a to je něco, co chceme v budoucnosti změnit," uvedl Musk při úterní prezentaci plánů podniku v oblasti baterií.

Prohlásil rovněž, že jeho dlouhodobým cílem je výroba 20 milionů vozidel ročně. To představuje téměř dvojnásobek loňského odbytu největší světové automobilky Volkswagen.

Akcie Tesly nicméně po prezentaci prohloubily pokles, tržní hodnota podniku se tak během úterý propadla o zhruba 50 miliard dolarů (téměř 1,2 bilionu Kč), napsala agentura Reuters. "Nic, co Musk říkal o bateriích, není hotová věc," upozornil analytik Craig Irwin ze společnosti Roth Capital Partners. "Nebylo tam nic konkrétního," dodal.

Související

Více souvisejících

Elon Musk Tesla Motors elektromobily Akcie auto Ekonomika Tesla Model 3

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

Ruská armáda se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy